Achtergrond Afbeelding

De bouw zoekt jou... En jij de bouw!

TOPweek 2016

TOPweek 2016 15-12-2016

14 t/m 18 november vond de TOPweek plaats. Tijdens het Technisch Oriëntatie Programma (TOPweek) oriënteren 2de jaars leerlingen uit het regionale VMBO’s  op verschillende technische bedrijfsomgevingen en branches. Dit gebeurt middels concrete op ervaring gerichte workshops van Techniek. De sectoren sluiten aan bij de regionale speerpunten en werkgelegenheid. Daarnaast zijn ze gemaakt om de interesse van de leerlingen te wekken en ze te helpen hun TALENT te ontdekken.  Tevens speelt de TOPweek in op de sectorkeuze die alle 2e jaars van het VMBO in januari moeten gaan maken. Door de ervaring met de TOPweek weten zij  meer wat juist wel of niet bij hen past.

Meer dan 600 leerlingen van VMBO scholen uit de regio West – Brabant hebben  techniekworkshops  gevolgd bij het Markiezaat College, Bouwmensen Zuid-West en Installatiewerk. Van Bouwkunde tot Vormgeving en Sign, van Vliegtuigtechniek tot Mechatronica en Elektrotechniek. 

Ze hebben deze  week van dichtbij gezien deze week hoe belangrijk en ook hoe leuk techniek is,  maar ook kregen zij alvast een kijkje bij het mbo. De workshops waren afgestemd op het niveau van de leerlingen. Maandag en dinsdag waren de basis en kader klassen op bezoek. Woensdag t/m vrijdag  de gl en tl klassen.