Achtergrond Afbeelding

De bouw zoekt jou... En jij de bouw!

Jaarafsluiting

Jaarafsluiting 15-12-2016

Vanaf deze plaats willen wij iedereen bedanken voor de goede samenwerking. De inzet van onze leerling werknemers. De bouw en infrabedrijven, timmer en meubel industrie en de stucbedrijven  voor hun terugkerende bereidheid om jonge mensen af te nemen van ons opleidingsbedrijf.

Het voorzichtig herstel in de bouwbranche in 2016, wat volgens de economen ook doorgaat in de komende jaren, zien we dat er tekorten ontstaan van goed opgeleide mensen in alle geledingen van de bouwbranche. Met andere woorden het gevecht om de mens is begonnen of sterker nog is weer bezig. Vanuit dit perspectief wil ik toch benadrukken dat we jongeren zo hoog mogelijk moeten opleiden en zeker geen jongeren wegkopen met een jaarcontract als ze nog in de opleiding zitten.

Belangrijk is dat het bedrijfsleven achter hun regionaal opleidingsbedrijf blijven staan. Tenslotte zijn de opleidingsbedrijven van en voor de bedrijfstak.

Zeker de komende jaar gaat het weer om INSTROOM van nieuwe mensen. Met alle aantrekkelijk snelle beroepen die er tegenwoordig zijn moeten wij ons als bouwbranche sterk profileren waar structuur, begeleiding en carrière kansen de sleutelwoorden zijn. Kortom actie op instroom zodat wij onze bedrijven weer kunnen voorzien van goed opgeleide jonge mensen.

Van deze plaats wensen wij als team en besturen van Bouw en Inframensen Zuid West, Timmer en Meubel industrie (SPTM) en Stuc Zuidwest iedereen fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2017 toe.