Achtergrond Afbeelding

De bouw zoekt jou... En jij de bouw!

Duits uitwisselingsproject

Duits uitwisselingsproject 15-12-2016

De Duitse uitwisselingstudenten hebben stage gelopen bij regionale bedrijven. Zo ook de metselaar, hij heeft meegelopen met de metselploeg van Bouwmensen Zuidwest. Hij heeft meegewerkt aan het project in Koewacht.

Wat vind je van het project:

Ik vind het een goed idee om eens te zien hoe jullie te werk gaan en welke materialen en gereedschappen jullie hier gebruiken

Is er een verschil tussen de opleiding hier en in Duitsland?

Ja de hele opbouw van de opleiding is anders. In Duitsland ga je het 1e  leerjaar 5 dagen in de week naar school zonder stages. In het 2e leerjaar hebben we 6 keer een blok van 6 weken waarin we 2 dagen naar school gaan en 3 dagen werken.  Het 3e leerjaar is hetzelfde als het 2e leerjaar.

In Nederland ga je gelijk de BBL in wanneer je al genoeg  vaardigheden onder de knie hebt. Wanneer er nog wat moet worden bijgespijkerd aan kennis en ervaring ga je hier eerst de BOL in. Wanneer er is getoetst dat de leerling voldoende vaardigheden en kennis heeft om al in een leerbedrijf mee te kunnen draaien, gaat de leerling de BBL in. Gedurende de opleiding blijft de leerling in een BBL traject.

''Ik vond het leuk om hier te mogen zijn en ook echt mee te werken met de Metselploeg van Bouwmensen.''