Achtergrond Afbeelding

De bouw zoekt jou... En jij de bouw!

Leerling aan het woord...

Leerling aan het woord... 15-12-2016

Even voorstellen..

Kevin Paauwe is 17 jaar en zit in het 2e leerjaar van de opleiding Timmerman BBL niveau 2. Kevin is uitgeplaatst bij leerbedrijf Aannemersbedrijf Paauwe uit Seroorkerke.

Hoe ben je in de bouwsector belandt?

Mijn vader heeft een aannemersbedrijf. Al vanaf dat ik nog klein was ging ik altijd met mijn vader mee klussen. Ik vond het altijd erg leuk om mee te gaan, waardoor ik ook voor de bouw heb gekozen.

Waarom heb je voor de opleiding Timmerman gekozen en bijvoorbeeld niet Metselaar?

Ik vind de Timmerman veel breder inzetbaar en multifunctioneel op de bouw. Als Metselaar moet je eerst veel meer in de praktijk leren. 

Hoe ervaar jij de opleiding bij Bouwmensen tot nu toe?

Je werkt meer dan dat je in de theorie zit. Ik werk veel liever met mijn handen dan dat ik op school zit. Je kunt bij Bouwmensen kiezen voor een Werk en Leren traject oftewel BBL, je krijgt dus betaald terwijl je leert en werk tegelijk.

Vertel eens iets over je leerbedrijf, wat voor aannemersbedrijf is het? Zijn ze ergens in gespecialiseerd of zijn de werkzaamheden divers?

Het heeft veel gevarieerd werk. Zo moeten we wel eens rot hout vernieuwen, maar zo staan we ook weer op een nieuwbouw. Het is dus echt divers. Van renovatie tot nieuwbouw voor zowel particulieren als zakelijke klanten.

Bennie Paauwe is tevens ook je vader is, hoe verloopt jullie samenwerking?

We werken eigenlijk nooit samen. Mijn vader regelt alles vanaf kantoor en gaat eigenlijk nooit meer mee op de bouw. Ik werk dus met een andere collega en vind dat zelf ook wel fijn. 

Ik wilde eerst niet bij mijn vader worden uitgeplaatst en wilde graag het vak ergens anders gaan leren. Ik had al een leerbedrijf maar dooromstandigheden heeft het andere leerbedrijf 2 weken van tevoren afgezegd waardoor ik alsnog ervoor koos om bij mijn vader te worden uitgeplaatst.

Wat zijn jou toekomst plannen na je opleiding en met je opleiding?  

Na mijn opleiding wil ik graag doorgaan leren voor mijn aannemerspapieren. Eerst wil ik mij ook nog verder ontwikkelen als timmerman en aannemer. En wanneer de tijd daar is,  wil ik graag het bedrijf van mijn vader overnemen.