Achtergrond Afbeelding

De bouw zoekt jou... En jij de bouw!

Stuc Werk en Leren bezoekt Knauf

Stuc Werk en Leren bezoekt Knauf 15-12-2016

Jaarlijks mogen van iedere Stuc Werk en Leren vestiging 2 leerlingen mee op excursie in Duitsland. Woensdag 9 november t/m  zaterdag 12 november is Kurby samen met collega leerlingen van Stuc Werk en Leren mee geweest naar gipsplatenfabriek Knauf en de Kalkgroeve in Duitsland. Dit is een jaarlijkse excursie. Kurdby vertelt over zijn ervaring.

Woensdag zijn we met z’n alle vertrokken naar Duitsland en kwamen ’s avonds aan in het hotel. We zijn donderdag naar het hoofdkantoor van gipsplatenfabriek Knauf geweest in Iphofen. We werden  daar ontvangen door een medewerker van Knauf. Bij ontvangst kregen we een welkomstwoord,  instructies en regels voordat we het terrein op mochten. Daarna zijn we naar de fabriek gegaan en zijn we gestart met een rondleiding. Tijdens de rondleiding vertelde de medewerker over de machines waar ze mee werken en de gipsplaten die zij daar maken. We zijn na de rondleiding bij Knauf naar de PFT-machinefabriek geweest, dat is de fabriek waar Knauf zelf zijn eigen gipsspuitmachines produceert. Daar hebben we ook een rondleiding gekregen.

De volgende dag, vrijdag ochtend,  zijn we gestart met een soort praktijkles bij de Knauf Akademie Daar hebben we verschillende demonstraties gehad in het buigen van platen en het spuiten van readygips. Vervolgens zijn we naar de Anhydrietgroeve geweest in  Hutteheim. Anhydriet is een mineraal en de gedehydrateerde variant van gips.  We kregen een rondleiding langs de anhydrietgroeve en Werk I, waar zich de gipsplatenfabriek, de RO-gipsopslag, het logistiek centrum en Knauf Bauprodukte (fabriek van o.a. voorstrijkmiddelen)bevinden. Na de rondleiding zijn we verder gegaan bij de Knauf Akademie met de gipsplaten, profielen en hebben we plafondplaten gemonteerd.

S’ middags zijn we naar een Residence in Würzburg geweest , dat is een oud paleis in Duitsland. Het paleis is van binnen afgewerkt met heel bijzonder stucwerk. Na het bezoek aan het Residence mochten we vrij het Centrum in van Würzburg. Als afsluiter van de excursie hebben we ’s avonds in het hotel gegeten en nog wat gedronken. Zaterdagochtend zijn we rond half 9 weer terug gereisd.

Wat vond je het meest interessante?

Ik vond  het een  interessante excursie. Voor mij sprong het bezoek naar de PFT-machinefabriek eruit. Ik vind het leuk om te zien hoe dat allemaal werd gemaakt. Deze excursie is zeker van meerwaarde voor je opleiding. Je komt veel meer te weten over de materialen waar je mee werkt, bijvoorbeeld waar ze voor dienen en vandaan komen.  Het is dus echt leerzaam voor je opleiding.